snabbt

idag har jag gjort hmm inte så mycket, pluggade lite samhäll (har omprov imon) och sen var jag precis ute och övningskörde. Körde så sjukt snabbt (eller inte) så ingen hann se mig.
Och är det så att någon av våra läsare har ett problem inför kommande helgen och ska träffa en snygg kille/tjej och tänkte göra en fin middag som går snabbt att göra så har vi svaret här!
Ingredienser

500 g bavette eller annan lång pastasort
500–600 g stora eller mellanstora skalade räkor (upptinade djupfrysta går bra). Spara det avrunna spadet.
300 g sockerärtor, färska eller frysta
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
1 msk smör
1 st peperoncino
0.5 st citron, rivet skal
2 dl vitt vin
2 msk persilja finhackad, gärna bladpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Gör så här

1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds.

2. Lägg i pastan när vattnet kokat upp och låt den koka tills 1 minut av koktiden kvarstår.

3. Häll av vattnet.

4. Värm olja och smör tillsammans med peperoncinon i en stor stekpanna.

5. Lägg i lök och sockerärtor och fräs dem på i på låg värme i ca 5 minuter.

6. Tillsätt räkor, citronskal, salt och peppar.

7. Rör om och stek sedan, på god värme, i ytterligare 2–3 minuter.

8. Plocka upp peperoncinon som kastas.

9. Häll därefter i vinet och låt puttra svag värme i ca 2–3 minuter.

10. Smaka av med salt och peppar.

11. Häll tillbaka bavetten i pastakastrullen och rör sedan ner räk- och ärtblandningen, strö över lite persilja.


borde kunna gå ganska snabbt!


puss

 

//H


Kommentarer
Postat av: Ida Nilsson

haha var bara tvungen: http://lastbreakdown.devote.se/blogs/19383034/blogg-tips.htm



fortsätt som ni gör snyggingar, och jag känner redan hur mycket snabbare jag blivit av att läsa eran blogg!

2012-05-06 @ 19:14:40
URL: http://lastbreakdown.devote.se
Postat av: Sofia

haha män som lagar mat, PLUSPOÄNG! Helskön blogg btw (;

2012-05-07 @ 09:39:21
URL: http://sooq.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0