snabbt
Ingredienser
500 g bavette eller annan lång pastasort
500–600 g stora eller mellanstora skalade räkor (upptinade djupfrysta går bra). Spara det avrunna spadet.
300 g sockerärtor, färska eller frysta
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
1 msk smör
1 st peperoncino
0.5 st citron, rivet skal
2 dl vitt vin
2 msk persilja finhackad, gärna bladpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds.
2. Lägg i pastan när vattnet kokat upp och låt den koka tills 1 minut av koktiden kvarstår.
3. Häll av vattnet.
4. Värm olja och smör tillsammans med peperoncinon i en stor stekpanna.
5. Lägg i lök och sockerärtor och fräs dem på i på låg värme i ca 5 minuter.
6. Tillsätt räkor, citronskal, salt och peppar.
7. Rör om och stek sedan, på god värme, i ytterligare 2–3 minuter.
8. Plocka upp peperoncinon som kastas.
9. Häll därefter i vinet och låt puttra svag värme i ca 2–3 minuter.
10. Smaka av med salt och peppar.
11. Häll tillbaka bavetten i pastakastrullen och rör sedan ner räk- och ärtblandningen, strö över lite persilja.
borde kunna gå ganska snabbt!
puss
//H
haha var bara tvungen: http://lastbreakdown.devote.se/blogs/19383034/blogg-tips.htm
fortsätt som ni gör snyggingar, och jag känner redan hur mycket snabbare jag blivit av att läsa eran blogg!
haha män som lagar mat, PLUSPOÄNG! Helskön blogg btw (;